Wie is 'Online'

Geen

Agenda

Geen evenementen

Buienradar

De NOB

Aqua Plus is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). Het NOB is de enige sportduikorganisatie die erkend is door de Nederlandse overheid. De NOB is aangesloten bij het NOC*NSF. Ook internationaal is er aansluiting, o.a. bij het CMAS (Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques). Deze is wereldwijd erkend. De NOB is in 1962 opgericht, inmiddels zijn er ca. 260 verenigingen bij de NOB aangesloten met een aantal van 16.000 leden. Door lid te worden van Aqua Plus ben je automatisch lid van de NOB en het CMAS. Door het NOB lidmaatschap ontvangt men iedere maand het bondsblad de Onderwatersport. In de Onderwatersport vind je iedere maand artikelen over duikreizen, vissen, medische onderwerpen, etc

Inleiding

Brevettering

  Brevetten: De NOB kent 4 brevetniveaus.

 1* duiker ( open water diver )

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid, mits je te allen tijde binnen de nultijden blijft. Je duikt niet in getijdenwater.

2* duiker  (advanced open water diver )

De 2*-duiker doet in zijn opleiding ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? De 2*-duiker duikt binnen de nultijden.

3* duiker (dive master )

De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen. Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden.

4* duiker

Voor het 4*-duikbrevet is geen aparte opleiding. Het is een verzameling van specialisaties en duikervaring.